Τα τμήματα Χαρά και Μουσική


 Μικροί Μότσαρτ, Μουσική για βρέφη 6-18 μηνών

Η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντική καθώς το βοηθάει να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά. Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από 6-18 μηνών στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικού μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη.
Πεντάμηνοι κύκλοι μαθημάτων με εβδομαδιαία πρωινά ή απογευματινά μαθήματα διάρκειας  60 λεπτών.
Κόστος 225 ευρώ ο πεντάμηνος κύκλος (18 μαθήματα). Έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Χαρούμενοι Μουσικοί ( μουσική προπαιδεία για παιδιά 18-36 μηνών)

Το ειδικό αυτό μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με μικρές ομάδες παιδιών από 18 μηνών έως 36 μηνών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία  ώρα την εβδομάδα. Προγράμματα μουσικής προπαιδείας με τραγούδι και κίνηση, πειραματισμό με μουσικά όργανα ενθουσιάζουν τα παιδιά και τους γονείς του και ανακαλύπτουν μαζί τον κόσμο της μουσικής.
Κόστος 380 ευρώ το χρόνο (10 μήνες). Έναρξη 18/9

Μικροί Μαέστροι 

Ομαδικά μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών με ή χωρίς την παρουσία των γονιών μιας ώρας την εβδομάδα που  παρέχουν τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες για να καλλιεργηθεί η αγάπη και εκτίμηση της μουσικής στα παιδιά μέσα από ηχοϊστορίες, ακρόαση και δραματοποίηση μουσικής ρυθμικούς και μελωδικούς πειραματισμούς.
Κόστος 380 ευρώ το χρόνο (10 μήνες) Έναρξη μαθημάτων 18/9 

Μουσικοί ταξιδευτές

Ετήσιος κύκλος μουσικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 4-7 χρονών με ομαδικά μαθήματα μιας ώρας την εβδομάδα. Ένα πρόγραμμα μουσικοκινητικής, εκμάθηση της μουσικής σημειογραφίας και μουσικής έκφραση στα κρουστά και στο μεταλλόφωνο. Τα παιδιά παρακολουθούν στιγμές από την ιστορία της μουσικής και της ζωγραφικής είτε εξετάζοντάς τες μέσα στον χρόνο είτε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.
Κόστος 380 ευρώ το χρόνο (10 μήνες) Έναρξη μαθημάτων 18/9. Οι μαθητές αυτού του τμήματος συμμετέχουν δωρεάν στους Μουσικούς θεατρίνους.


Μικρή μπάντα κρουστών...με Φαντασία

Ένα νέο πρόγραμμα στη Χαρά και Μουσική που απευθύνεται σε παιδιά από 5-8 χρονών.
Παρακολουθώντας το πρόγραμμα αυτό και παίζοντας  ηχογόνα υλικά όπως με κουβάδες και άλλα πλαστικά αντικείμενα, τα παιδιά αφοσιώνονται  στην παραγωγή ήχου και μαθαίνουν γρήγορα ρυθμούς και μέτρα, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους στην εκτέλεση  μουσικής και παίρνουν ερεθίσματα για τη δημιουργική σύνθεση. Εκτελούν μουσικές δημιουργίες διαβάζοντας τις παρτιτούρες και απολαμβάνουν τη μουσική μέσα στην ομάδα.
Το  μάθημα  πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 60 λεπτά.
Κόστος 380 ευρώ το χρόνο (10μήνες). Έναρξη 18/9. Οι μαθητές αυτού του τνήματος συμμετέχουν δωρεάν στους Μουσικούς θεατρίνους.

Μουσικοί θεατρίνοι Ι και ΙΙ

Τμήματα μουσικού θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού  σε 2 τμήματα από 4-7 χρονών και από 8-12 χρονών. Τα τμήματα αυτά παρέχονται δωρεάν στους μαθητές της Χαράς και Μουσικής είναι εβδομαδιαία και διαρκούν 45'.
Κόστος για μη μαθητές της Χαράς και Μουσικής, 315 ευρώ το χρόνο. (9 μήνες). Έναρξη 6/10

Ατομικά μαθήματα πιάνου 

Μαθήματα πιάνου μισής ή μιας ώρας την εβδομάδα οργανωμένα με τις πιο καινούργιες μεθόδους παιδαγωγικής μαζί με μαθήματα θεωρίας μουσικής και εξάσκησης της ακοής και της φωνής.Τα παιδιά παρουσιάζουν στο τέλος Ιουνίου σε κοινό τα κομμάτια που αγάπησαν όλη τη χρονιά.
Εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών:Τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα τη θεωρία της μουσικής καθώς και τα όργανα της ορχήστρας και τα παραδοσιακά όργανα παίζοντας με προγράμματα σύγχρονου λογισμικού
Τα παιδιά από την τρίτη τάξη του Δημοτικού παρακολουθούν τα ομαδικά  μαθήματα θεωρίας, μία διδακτική ώρα ( 45') την εβδομάδα.
Κόστος ανάλογα με τη διάρκεια του μαθήματος που θα επιλέξει ο μαθητής. Έναρξη μαθημάτων 18/9

Στα παραμύθια του βιολιού

Σε αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον ήχο και τα χαρακτηριστικά του, θα ανακαλύψουν το βιολί έχοντας ως σημείο αναφοράς τη φωνή τους και το σώμα τους και θα αυτοσχεδιάσουν επάνω στις χορδές του βιολιού δημιουργώντας τα πρώτα τους μουσικά παραμύθια.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθούν με όλες τις βασικές τεχνικές του βιολιού (pizzicato, staccato, legato, flautando, bariolage). Μέσα στα μικρά μουσικά σύνολα του εργαστηρίου, τα παιδιά θα συνθέσουν και θα παίξουν τη δική τους πρώιμη μουσική και επιπλέον θα πειραματιστούν με ήδη γνώριμες και αγαπημένες τους μελωδίες.
Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στις διδακτικές προσεγγίσεις της ανακαλυπτικής και ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας-μάθησης, με κύριο μεθοδολογικό εργαλείο το παιχνίδι και τις δημιουργικές δράσεις. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της μεθόδου Suzuki, στο επίκεντρο των μαθημάτων θα βρίσκεται η καλλιέργεια των ακουστικών δεξιοτήτων των παιδιών (έμφαση στην ακρόαση και μίμηση μελωδιών). Σε ένα ολιστικό πλαίσιο, το μάθημα διευρύνεται πέρα από τις τυπικές πρακτικές των διαφόρων μεθόδων που εστιάζουν αποκλειστικά στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων πάνω σε ένα μουσικό όργανο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και ικανότητες κάθε παιδιού.
Ηλικίες: 4 - 7 ετών. Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα: 3-4 άτομα. Διάρκεια μαθήματος: 60'
Κόστος 450 ευρώ το χρόνο ( 9 μήνες). Έναρξη μαθημάτων πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου

Ατομικά μαθήματα κιθάρας

Μαθήματα κιθάρας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες .

Κόστος  450 ευρώ  ( 8 μήνες) έναρξη τον Οκτώβριο
 
Ακούω, αισθάνομαι, εκφράζομαι
 

Το πρόγραμμα  αυτό της Χαράς και Μουσικής ασχολείται με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών ηλικίας 4-8 χρονών, την ενσυναίσθηση, την αναγνώριση και διαχείριση της χαράς, της λύπης, του φόβου, του θυμού, της στοργής και άλλων σημαντικών συναισθημάτων.
Η παιδαγωγός σαν μαέστρος καθοδηγεί τα παιδιά στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τον όμορφο αλλά και δύσκολο συναισθηματικό τους κόσμο. Η μουσική καθώς είναι πολύ αγαπητή στα παιδιά, αλλά και επειδή με αυτή εκφράζονται συναισθήματα και διαθέσεις παίζει σημαντικό ρόλο στο πρόγραμμα αυτό.
Τα μαθήματα γίνονται σε τριμηνιαίους κύκλους μία φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 45 λεπτά.
Κόστος  105 ευρώ το τρίμηνο  (12 μαθήματα).

Νότες και γεύσεις του κόσμου

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και θα γνωρίσουν σπουδαίες κουζίνες του πλανήτη μας. Θα μαγειρέψουν και θα γευτούν λιχουδιές βασισμένες στην υγιεινή διατροφή. Παράλληλα σε κάθε γευστικό σταθμό που θα επισκέπτονται τα παιδιά στο πλανήτη μας θα μαθαίνουν και στοιχεία για τον πολιτισμό της κάθε περιοχής και ειδικότερα για το μουσικό πολιτισμό. Μουσικά όργανα, τραγούδια και χοροί θα συμπληρώνουν τη γνωριμία των παιδιών με άλλους λαούς, μακρινούς και κοντινούς.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και  θα πραγματοποιηθεί σε  κύκλο των 16 εβδομαδιαίων συναντήσεων 45 λεπτων η καθεμία.

Κόστος 140 ευρώ τα 16 μαθήματα.


Ας παίξουμε μαζί, ομάδες παιχνιδιού για παιδιά 2 και 3 χρονών μαζί με τους γονείς τους
Ο ετήσιος κύκλος μαθημάτων Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στους γονείς και τα παιδιά να παίξουν. Μέσα από το παιχνίδι ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών και η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους.
Στις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις είναι ευπρόσδεκτα και τα μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια (από μηνών έως 4 χρονών) της οικογένειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακαλυφθούν νέοι τρόποι επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Ολοκληρώνοντας τον ετήσιο κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί γονείς και παιδιά θα έχουν αποκομίσει ιδέες και τεχνικές για να ζωγραφίζουν, να κατασκευάζουν, να πειραματίζονται, να τραγουδούν, να χορεύουν, να γυμνάζονται και άρα να περνούν δημιουργικά και χαρούμενα μαζί. Μια δημιουργική απασχόληση που θα ενισχύσει την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον οι γονείς θα έχουν πάρει γνώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και πληροφορίες, σε ηλεκτρονική ή και έντυπη μορφή.
Η συμμετοχή στον κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, με τη σιγουριά της παρουσίας του γονιού, να βιώσουν τις πρώτες τους εμπειρίες μαζί με συνομήλικούς τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κύκλου παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί είναι ετήσιο με εβδομαδιαίες ωριαίες συναντήσεις πρωί ή απόγευμα.

Κόστος προγράμματος 380 ευρώ το χρόνο ( 10 μήνες). Έναρξη 18/9

Μουσική τεχνολογία


Αυτό το πρόγραμμα θα έχει στόχο αφενός να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών μουσικής όπως επεξεργασία ήχου, ηχοληψία, μίξη, σχεδιασμός ήχου, επεξεργασία αρχείων Audio και Midi, και αφετέρου να συμβάλει στην:
απόκτηση δεξιοτήτων και μύηση στις διαδικασίες της συγγραφής τραγουδιού, σύνθεσης και ενορχήστρωσης με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω προγραμμάτων μουσικής όπως το Finale και χρήση των μουσικών βιβλιοθηκών ήχων και ρυθμών
συγγραφή και αντιγραφή παρτιτούρων στον υπολογιστή
χρήση τεχνολογίας πολυμέσων με συνδυασμό ήχου και εικόνας
εξοικείωση με θέματα μουσικής βιομηχανίας (προώθηση μουσικού προϊόντος, πνευματικά δικαιώματα κλπ)

Οι μαθητές αυτού του προγράμματος θα έχουν την πρόσβαση στον εξοπλισμό της αίθουσας μουσικής τεχνολογίας που θα αποτελείται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μουσικά προγράμματα και όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό προσαρμοσμένο στις ηλικίες και τις ανάγκες τους με την πιο άρτια επιστημονική επίβλεψη από τους συνεργάτες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αυτό της μουσικής τεχνολογίας διαρκεί 5 εβδομάδες με δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (σύνολο 10 ώρες) και απευθύνεται σε εφήβους και νέους από 12 χρονών.
Κόστος 100 ευρώ.Έναρξη τον Οκτώβριο

Σαββατιάτικα εργαστήρια

Μουσικά εργαστήρια για παιδιά, με κουκλοθέατρο, μουσικές παραστάσεις, κατασκευές οργάνων,παραμύθια,μουσικό και  θεατρικό παιχνίδι και συμβουλευτική γονέων. 

Μουσικοπαιδαγωγικά επιμορφωτικά σεμινάρια 

Για φοιτητές, καθηγητές μουσικής, δασκάλους και νηπιαγωγούς και καθηγητές φυσικής αγωγής, αλλά και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται και αγαπά τη μουσική και την διδασκαλία της.Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.

Εποχιακοί κύκλοι

Καλοκαιρινά και φθινοπωρινά μαθήματα: κύκλοι μαθημάτων 2 ή 3 εβδομάδων με ευχάριστες και
δημιουργικές διαθεματικές μουσικές δραστηριότητες, λίγο μετά και λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

 Βρεφικό μασάζ, κύκλος 5 συναντήσεων

Το βρεφικό μασαζ συνδυάζει την περιποίηση του σώματος με την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του βρέφους. Είναι ενας νέος τρόπος επικοινωνίας με ταξύ μωρού και γονέα που προάγει τον σεβασμό και την ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού.Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που συνδυάζει την αρχαία σοφία με την νέα γνώση, διδάσκεται σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί ασφαλές και ωφέλιμο. Τα μαθήματα γίνονται απο Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασαζ , πιστοποιημένη απο τον Διεθνή Σύνδεσμο Βρεφικού Μασαζ ( International Association of Infant Massage). Σκοπός του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασαζ είναι να προωθήσει την επαφή και την επικοινωνία μέσα απο την εκπαίδευση και την έρευνα, έτσι ώστε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να αποκτήσουν αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση.

Κάθε κύκλος αποτελείται απο 5 συναντήσεις οι οποίες έχουν διάρκεια 1-1,5 ώρα και γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Κάθε συνάντηση χωρίζεται στο πρακτικό και το θεωρητικό μέρος. Κατα τη διάρκεια του πρακτικού μέρους, διδάσκονται μαλάξεις για όλο το σώμα(πόδια, κοιλιά, χέρια, στήθος, πλάτη) και το πρόσωπο, απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως και μαλάξεις ειδικά για τους κολικούς. Το μασαζ γίνεται απο τον γονέα στο βρέφος, ενώ η εκπαιδεύτρια δείχνει τις μαλάξεις σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα. Στο θεωρητικό κομμάτι συζητιούνται διάφορα θέματα όπως ο ύπνος στην βρεφική ηλικία, η επικοινωνία μεταξύ γονέων και βρέφους, η συναισθηματική ασφάλεια και δίνεται η ευκαιρία για ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμών σε ενα περιβάλλον άνετο και χαλαρωτικό.

Στις συναντήσεις μπορούν να συμμετέχουν γονείς ή κηδεμόνες με μωράκια απο νεογέννητα εως 12 μηνών ενώ θα μοιραστούμε και ιδέες για τις προσαρμογές του μασαζ σε μεγαλύτερα παιδιά.

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας:

-Κουβερτάκι

- Δεύτερη αλλαξιά

- Κάποιο αγαπημένο παιχνίδι του μωρού

Παρέχονται λαδάκι και έντυπο υλικό.

Για την συμμετοχή σας, απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης καθώς τα ομαδικά τμήματα είναι κλειστά και οι θέσεις περιορισμένες. Παρακαλούμε σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δε θα μπορέσετε να συμμετέχετε τελικά, να μας ενημερώσετε έγκαιρα. Σε ειδικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα ατομικών μαθημάτων.

Επικοινωνία: Θωμαίδου Έρρικα, 6979 795841. Κόστος 80 ευρώ ο κύκλος

«Τα παιδιά δεν είναι οι άνθρωποι του αύριο, αλλά οι άνθρωποι του σήμερα. Έχουν το δικαίωμα να τα παίρνουμε στα σοβαρά και τους φερόμαστε με τρυφερότητα και σεβασμό.» Sandra Joseph