Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

3η εβδομάδα καλοκαιρινής απασχόλησης στη Χαρά και Μουσική

Οι μέρες στη Χαρά και Μουσική κύλησαν γρήγορα γιατί όλοι μας περάσαμε καταπληκτικά. Έτσι φτάσαμε στο τέλος και της φετινής περιόδου. Οι στιγμές που ζήσαμε θα μας κρατήσουν όλο το καλοκαίρι μέχρι να ξανανταμώσουμε  τον Σεπτέμβριο με το καλό και πάλι.
Ο χορός και το τραγούδι είχαν τον πρώτο ρόλο και σε αυτή την εβδομάδα. 

Το θέμα της πρώτης εβδομάδας ήταν οι μεταμορφώσεις και εμείς πήραμε ένα μπλουζάκι που δεν το φορούσαμε, το μεταποιήσαμε και φτιάξαμε μια χρήσιμη τσάντα όπως βλέπετε και παρακάτω στη φωτογραφία.
Και ιδιού το αποτέλεσμα!
Επόμενο θέμα μας  τα πουλιά. Με το παλιό και γνωστό τραγούδι  "Έχω 2 πουλάκια"  και τί δεν παίξαμε. Θέατρο, μουσική με όργανα, χορός και εικαστικές κατασκευές. Το τραγουδήσαμε και στην αγγλική βερσιόν!
Σχήματα συνθέτουν ένα πολύ διασκεδαστικό κουτσό!
Και ήρθε και η μέρα με τα γενέθλια της Ήριννας. Μεγάλος ενθουσιασμός και πολλές προετοιμασίες στη Χαρά και Μουσική.
Της τραγουδήσαμε στα ελληνικά, στα αγγλικά αλλά και στα κινέζικα, της ευχηθήκαμε να είναι πολύχρονη και απολαύσαμε τη νόστιμη τούρτα.
 Το σαλιγκάρι αγαπημένο θέμα όλων των παιδιών. Τραγούδια πολλά αλλά και παραμύθια με πρωταγωνιστή το σαλιγκάρι μας έδωσαν αφορμή για κίνηση αλλά και για μεγάλες κατασκευές με παράδοξα υλικά. Φτιάξαμε το σαλιγκάρι με τα αντικείμενα της τάξης μας που δεν ήταν άλλα από τα μουσικά όργανα!
Τα παιχνίδια με καθοδηγούμενες εντολές είναι πολύ αστεία, αλλά και συνάμα εκπαιδευτικά. Εντολές συνειδητοποίησης των μελών του σώματος από την ομάδα και εφαρμογή τους από τα αδελφικά ζευγάρια της παρέας μας.
Ζωγραφίσαμε με πολλά υλικά, αλλά το πιο απαιτητικό σε προετοιμασία ήταν το ακρυλικό χρώμα. Βάλαμε τις ποδιές μας, ντύσαμε και τα τραπέζια μας και αφοσιωθήκαμε στη ζωγραφική στις πέτρες.
Το κολλάζ άλλη μια πολύ αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών.
 Να και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ένα ξωτικό φτιαγμένο από ...φαγητά!
Η τελευταία μέρα είχε πολλές εκπλήξεις. Είχε νόστιμη μακαρονάδα με τυρί και σάλτσα
Είχε  ποπ κορν και παρακολούθηση ταινίας στη μεγάλη μας οθόνη.
Παρακολουθήσαμε την αγαπημένη και κλασική πια ταινία Μαίρη Πόπινς 
Και μετά παιχνίδι ατελείωτο! Με ζωάκια και lego

και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια με πολύ κέφι!
Ολοκληρώσαμε και το αναμνηστικό μας με τη βοήθεια του Γιάννη και της φωτογραφικής του μηχανής. Στερεώσαμε τη φωτογραφία μας στην πέτρα που είχαμε χρωματίσει και έγινε  καταπληκτική! 

Η μεγάλη και χαρούμενη παρέα μας σας εύχεται καλό καλοκαίρι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου