Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

2η εβδομάδα καλοκαιρινής απασχόλησης στη Χαρά και Μουσική

 Οι μέρες κύλησαν και ήδη φτάσαμε στο τέλος και της δεύτερης εβδομάδας  της καλοκαιρινής μας απασχόλησης. Η παρέα μας ανανεώνεται, συμπληρώνεται , αλλά παραμένει εξίσου συναρπαστική και ενθουσιώδης! Η καθημερινή μας απασχόληση με τη μουσική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ξετυλίξουν τα ταλέντα τους. Είμαστε πολύ τυχερές που μπορούμε και απολαμβάνουμε πολύτιμες μουσικές δημιουργίες και σημαντικές μουσικές στιγμές!

 Η εικαστική απασχόληση με αφορμή το θέμα της ημέρας είναι αγαπημένη ασχολία των παιδιών. Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε θέμα το ταξίδι στον κόσμο. 5 Ήπειροι, 5 μέρες, 5 σταθμοί.
Τα παιχνίδια που απαιτούν συγκέντρωση και άσκηση της επιδεξιότητας των παιδιών πολλές φορές καταλήγουν σε τρελά γέλια!
 Ο δράκος μας κατασκευάστηκε από όλα τα παιδιά με αφορμή τη στάση μας στην Κίνα. Θαυμάστε τον!
Η πρωινή μας συναυλία με την ορχήστρα μας σε πλήρη διάταξη!
Δεν γίνεται να περάσει μέρα χωρίς ελεύθερο παιχνίδι. Τα παιδιά σε παρέες απολαμβάνουν όμορφες στιγμές ομαδικότητας και αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

 Οι κατασκευές μας με όλη την παρέα γύρω από το μεγάλο τραπέζι είναι μια ωραία εμπειρία. Χωρίς το άγχος μη λερώσουμε αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο! Πινέλα, χρώματα, χρωματιστά χαρτιά και οι μάσκες μας είναι έτοιμες. 

Τις κρεμάσαμε κάτω από το δράκο μας για να τις θαυμάσουμε.
Το μεσημεράκι που έρχεται η κούραση της μέρας λίγο χαλάρωση με κινούμενα σχέδια είναι ό,τι πρέπει. Ο Γκούφη με το τρομπόνι του!

Τραγούδια  και παιχνίδια από διάφορες χώρες της Ευρώπη ήταν το θέμα μας σήμερα. Μιας και έκανε ζέστη προτιμήσαμε τον Βορρά και μάλιστα τους Εσκιμώους.

 Μετά πήγαμε για λίγο στη Γαλλία με τα γεφύρια και τα ποτάμια της
 Ακολούθησε το κολατσιό μας με τα φρεσκοψημένα αλμυρά μας κουλουράκια για να πάρουμε δυνάμεις για τον επόμενο χορό.
Σειρά της Ιταλίας με τις ταραντέλες της και τη Λαβαντερία της ( παιδικό τραγούδι-χορός).
Κάπως έτσι γυρίσαμε γεμάτοι με πολλές εμπειρίες στην Περαία και αποχαιρετιστήκαμε για το Σαββατοκύριακο. Καλές βουτιές λοιπόν και προσοχή στον ήλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου