Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Στιγμές από ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο στη Χαρά και Μουσική (μέρος 3)

Το Σαββατοκύριακο αυτό όμως είχε και ένα 9ωρο εργαστήριο  για ενήλικες παρέα με τον Βασίλη Αναγνώστου μουσικοπαιδαγωγό και συγγραφέα που μας ήρθε από την αγαπημένη Μυτιλήνη.
Μέσα  από παραμύθια, παραδοσιακά τραγούδια και μύθους  ο Βασίλης Αναγνώστου κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις που ο καθένας μπόρεσε να εκφραστεί βγάζοντας το παιδί που πάντα υπάρχει μέσα μας.
Τα παραμύθια γίνανε θέατρο, τα τραγούδια γίνανε παραμύθια, ζωγραφιές. 
Κίνηση και έκφραση με  ωραίες μουσικές που απελευθερώνουν το σώμα!
Την Κυριακή το πρωί ο Βασίλης Αναγνώστου  παρουσίασε ο παραμύθι του Ο Κούκος μεσ΄στα αηδόνια στους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι έπαιξαν και τραγούδησαν παρέα με τους γονείς τους.
Τα παιδιά και οι γονείς με  πολλή φροντίδα έφτιαξαν το θέατρο του "κουτιού" για να παίζουν και στο σπίτι τους με τις κούκλες πολλές ιστορίες και παραμύθια.
 Δύο από τα θέατρα του "κουτιού" τα πήραμε οι ενήλικές το απόγευμα για να φτιάξουμε και τις κούκλες. Και νάτα τώρα στολισμένα και έτοιμα για να παρουσιάσουμε το έργο μας!
Όπως είπαν και οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο οι ώρες που περάσαμε μαζί με τον εξαίρετο Βασίλη Αναγνώστου ήταν γεμάτες με  χαρά, δημιουργικότητα, παραμύθι, ομαδικότητα, συνεργασία, κέφι, αυτοσχεδιασμό, μουσική, κίνηση και γέλιο πάρα πολύ γέλιο. Ευχαριστούμε όλους και όλες που κάνατε το Σαββατοκύριακό μας πιο όμορφο!  Είμαστε σίγουρες πως μπολιάστηκε η σκέψη μας με νέες ιδέες που θα φανούν χρήσιμες στην ζωή μας τόσο στο ρόλο του εκπαιδευτικού όσο και  του γονιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου