Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Στιγμιότυπα από τις μαρτιάτικες δράσεις της Χαράς και Μουσικής.


Σαν χτες 21 Μαρτίου μπήκε επίσημα και η  Άνοιξη και όλων η διάθεση γίνεται πιο χαρούμενη και αισιόδοξη παρόλες τις δυσκολίες που είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Η Χαρά και Μουσική το Μάρτιο ήταν γεμάτη από πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.Κάνουμε τον απολογισμό των δράσεων μας λίγο πριν το τέλος του Μαρτίου, αφού το επόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε εργαστήρια λόγω της γιορτής της 25ης Μαρτίου.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν.
Στις  5 Μαρτίου είχαμε το εργαστήριο μουσικής για βρέφη: Παίζω και γελώ. Η συμμετοχή των μπαμπάδων και μαμάδων ήταν ενθουσιώδης και τα μωράκια απόλαυσαν μουσική και παιχνίδια στην αγκαλιά των αγαπημένων τους προσώπων.

Την ίδια μέρα  μας επισκέφτηκαν τα καταπληκτικά κορίτσια -κουκλοπαίχτριες της ομάδας Gypsy moth και μας παρουσίασαν το έργο τους Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά, ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι ταξίδεψαν μαζί με την κάμπια που έψαχνε σπίτι. Στο τέλος της παράστασης μια μυρωδάτη νεραϊδόσκονη από την πορτοκαλοχώρα μεταμόρφωσε όλα τα παιδιά σε όμορφες πεταλούδες που στήσανε ένα ζωηρό χορό.

Στα εβδομαδιαία μας μαθήματα αποχαιρετίσαμε τις απόκριες με παιχνίδια και παραμύθια  και ενδιαφέρουσες μεταμφιέσεις με τις πολύ όμορφες μάσκες μας. Και του χρόνου πάλι αποκριάτικα παιχνίδια!
Δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αυτή η μουσική συναυλία πιάνου που πραγματοποιήθηκε εντελώς αυθόρμητα από δύο μαθητές μας, οι οποίοι παρακολουθούν με πολλή προσοχή τις παραμυθονότες τους!!
Στις 19 Μαρτίου το πρωί του Σαββάτου η ομάδα Μελωμύθι, με την Πένυ και το Δημήτρη γοήτευσαν μικρούς και μεγάλους με την Τρουλίτα, ένα κρητικό παραμύθι. Οι μουσικές και τα τραγούδια ξεσήκωσαν το κοινό και στο τέλος στήθηκε και ένα ς όμορφος χορός!

 Τα παιδιά ζωγράφισαν το πουλάκι-Τρουλίτα και την πήραν σπίτι σαν ενθύμιο.
Την Κυριακή 20 Μαρτίου με έναν ήλιο λαμπερό η Χαρά και Μουσική υποδέχτηκε το συγγραφέα και μουσικοπαιδαγωγό Βασίλη Αναγνώστου, ο οποίος κατάφερε σε 3 ώρες να μας κάνει όλους  να παίζουμε σα να είμαστε παιδιά! Το σεμινάριο που απευθυνόταν στους ενήλικες τελείωσε με την υπόσχεση να μπορέσουμε να το επαναλάβουμε, καθώς ήταν πολύ ωραία εμπειρία για όλους. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες που αγνόησαν το λαμπρό ήλιο και μας τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

 Οι ιδέες του σεμιναρίου όλες γραμμένες και οργανωμένες στα βιβλία  του Βασίλη Αναγνώστου.
  Ευχαριστούμε πολύ τον ακούραστο εισηγητή μας και ευχόμαστε στο επανειδείν!

Το απόγευμα της Κυριακής ήρθε η ώρα των παιδιών μαζί με τους γονείς τους να παίξουν με τα παραμυθοτράγουδα και τις τραγουδο-ιστορίες με τον τρόπο του Βασίλη Αναγνώστου. Νομίζουμε πως η εικόνα μιλάει μόνη της. Το κέφι και η χαρά κράτησε όλο το δίωρο και το βραδάκι αποχαιρετιστήκαμε λίγο κουρασμένοι αλλά γεμάτοι και χαρούμενοι.
Ευχαριστούμε τους γονείς, τα παιδιά  και τους επισκέπτες καλλιτέχνες που τιμούν και υποστηρίζουν τα προγράμματα της Χαράς και Μουσικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου