Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Μικροί λαογράφοι, κύκλος 4 συναντήσεων για παιδιά 4-6 χρονών στη Χαρά και Μουσική

 
 Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την ελληνική παράδοση και θα  ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά. Θα γνωρίσουν  την καθημερινή ζωή του παρελθόντος και θα προσπαθήσουν να διαχωρίσουν το παρόν από το παρελθόν, το παραδοσιακό από το σύγχρονο και να εντοπίσουν ομοιότητες-διαφορές.
Θα  παίξουν και θα κατασκευάσουν  παραδοσιακά παιχνίδια, (φιδάκι, κουτσό, πάνινη κούκλα, μπάλα από κουρέλια, κούκλα από ξύλινη κουτάλα), θα χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θα γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας (περπερούνα, χελιδονίσματα, κόκκινα αυγά, η κυρά Σαρακοστή, κάλαντα….), θα αναπαραστήσουν  τις εργασίες του παρελθόντος μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μίμηση, θα μάθουν  νανουρίσματα, λαχνίσματα, παροιμίες, θα λύσουν  γρίφους, αινίγματα, θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά όργανα και θα τραγουδήσουν τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας.
 Οι πρώτες 4 συναντήσεις θα γίνουν  μέσα στο μήνα Απρίλιο κάθε Παρασκευή 5-6 το απόγευμα στη Χαρά και Μουσική.  Το κόστος συμμετοχής είναι 18 ευρώ/παιδί και για τις 4 συναντήσεις.
Δηλώσεις συμμετοχής  2392-400752, 6937216816 και 6973 599041 και info@xarakaimousiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου