Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Στα παραμύθια του βιολιού: Πρώτη Σχολή για μικρούς Μεγάλους Βιολιστές«Τέσσερις χορδές τσιμπώ, παίζω μαζί τους, τραγουδώ!»

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα εξερευνήσουν τον ήχο και τα χαρακτηριστικά του, θα ανακαλύψουν το βιολί έχοντας ως σημείο αναφοράς τη φωνή τους και το σώμα τους και θα αυτοσχεδιάσουν επάνω στις χορδές του βιολιού δημιουργώντας τα πρώτα τους μουσικά παραμύθια.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικειωθούν με όλες τις βασικές τεχνικές του βιολιού (pizzicato, staccato, legato, flautando, bariolage). Μέσα στα μικρά μουσικά σύνολα του εργαστηρίου, τα παιδιά θα συνθέσουν και θα παίξουν τη δική τους πρώιμη μουσική και επιπλέον θα πειραματιστούν με ήδη γνώριμες και αγαπημένες τους μελωδίες.
 Η υλοποίηση του προγράμματος στηρίζεται στις διδακτικές προσεγγίσεις της ανακαλυπτικής και ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας-μάθησης, με κύριο μεθοδολογικό εργαλείο το παιχνίδι και τις δημιουργικές δράσεις. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της μεθόδου Suzuki, στο επίκεντρο των μαθημάτων θα βρίσκεται η καλλιέργεια των ακουστικών δεξιοτήτων των παιδιών (έμφαση στην ακρόαση και μίμηση μελωδιών). Σε ένα ολιστικό πλαίσιο, το μάθημα διευρύνεται πέρα από τις τυπικές πρακτικές των διαφόρων μεθόδων που εστιάζουν αποκλειστικά στην απόκτηση τεχνικών δεξιοτήτων πάνω σε ένα μουσικό όργανο.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και ικανότητες κάθε παιδιού.
Ηλικίες: 4 - 7 ετών
Αριθμός συμμετεχόντων: 3-4 άτομα
Διάρκεια μαθήματος: 50 λεπτά
Κόστος: 45 ευρώ το μήνα το κάθε παδί.
Πρώτη συνάντηση Τετάρτη 2 Μαρτίου και ώρα 7 το απόγευμα .
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 2392 400752, 6973 599041 και 6937 216816 και στη σελίδα: www.xarakaimousiki.gr  Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@xarakaimousiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου