Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Η Χαρά και Μουσική το Σάββατο στην Παραθινούπολη!


Η Χαρά και Μουσική ανυπομονεί να υποδεχτεί τα παιδια το Σάββατο 23 Μαΐου στην Παραθινούπολη, στην Καλαμαριά!
Η Κατερίνα και η Μαρία θα βρίσκονται στο περίπτερο της Χαράς και Μουσικής, με τί άλλο; Μα με μουσική  φυσικά! Η Μουσική μας διηγείται ιστορίες και τα παιδιά με τη σειρά τους θα παίξουν με λέξεις και με χρώματα και θα φτιάξουν μια δικιά τους μουσική ιστορία. Ένα εργαστήρι μουσικής ακρόασης που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας. Στο τέλος μια μικρή νότα που θα ξεπηδήσει από το πεντάγραμμο, θα στολιστεί από τα χέρια των παιδιών και θα τους θυμίζει τις μελωδίες που άκουσαν και ζωγράφισαν.
Συμπληρώνοντας 15 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης πορείας, το παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, που πραγματοποιεί  ο Δήμος Καλαμαριάς για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, έρχεται και φέτος για να στήσει τη μεγαλύτερη, λιλιπούτεια γιορτή.
Οι πύλες του άνοιξαν μόλις σήμερα, Τρίτη 19 Μαΐου, στην πλαζ Αρετσούς, η οποία θα μεταμορφωθεί για έξι ημέρες σε μια μαγική πόλη, κάτοικοι της οποίας θα είναι τα παιδιά μαζί με εμψυχωτές και παιδαγωγούς.
Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι «15 χρόνια, παιχνίδι, έκφραση, δημιουργία» και σκοπός της είναι μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους  και να ευαισθητοποιηθούν στα θέματα της εποχής μας.
Το πρόγραμμα έχει φέτος έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα και είναι πλαισιωμένο από εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσική, κουκλοθέατρο και μαριονέτες, χειροτεχνίες, πρωτότυπες δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια, μουσικά δρώμενα και παραστάσεις, θέατρο δρόμου και προσδοκά  να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών.
Οι εκδηλώσει της «Παραθινούπολης 2015» θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 24 Μαΐου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα  δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου