Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Νέος κύκλος μουσικής για βρέφη από 23 Απριλίου

  IMG 6793

Ο νέος κύκλος του προγράμματος  Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, για βρέφη 6-12 μηνών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 23 Απριλίου, 11.30 -12.30 το πρωί και θα έχει τρίμηνη διάρκεια. 
Κρατήστε μια θέση για σας και το μωράκι σας και θα σας περιμένουμε  να ανακαλύψουμε τις αισθήσεις μας παρέα με τη μουσική!
Το πλούσιο μουσικό περιβάλλον στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντικό, γιατί βοηθάει να αναπτυχθεί αυτό μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά. Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτή την αφορμή δημιουργήσαμε στη Χαρά και Μουσική ένα μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα  που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από νεογέννητα έως 12 μηνών στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικού μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη. Παίξιμο στα μουσικά όργανα, τραγούδι, παιχνίδι και χορός με διαφορετικά είδη μουσικής, υλικά με διαφορετικές υφές, χρώματα και ήχοι προσκαλούνε το παιδί σε έναν νέο συναρπαστικό κόσμο.
Το πρόγραμμα ξεκινάει με το τραγούδι υποδοχής και ένα ομαδικό παιχνίδι, ώστε να βοηθήσουμε τα βρέφη να αναγνωρίσουν την έναρξη της συνάντησης μας και να προσαρμοστούν ομαλά. Σε κάθε συνάντηση υπάρχει επανάληψη των δραστηριοτήτων με στόχο την καλύτερη αφομοίωση καθώς και η εμφάνιση καινούριων υλικών που προσφέρονται για εξερεύνηση. Η γλώσσα έχει κύριο λόγο, γι αυτό παροτρύνουμε πάντα τους γονείς να απευθύνονται στα παιδιά τους μέσα από τραγουδάκια, ταχταρίσματα αλλά και την διαισθητική μητρική ομιλία. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται χρόνος στα παιδιά να παίξουν μαζί με τον γονιό τους με κατάλληλα για την ηλικία τους παιχνίδια και βιβλία. Οι συναντήσεις κλείνουν με νανούρισμα ή/και βρεφικό μασάζ με στόχο την χαλάρωση και ευεξία του βρέφους. 
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το πρόγραμμα Ανακαλύπτω τον κόσμο με  μουσική:
2392400752, 6973599041 και 6937216816
info@xarakaimousiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου