Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Στη Χαρά και Μουσική παίζουμε με τα κόμικς!


Το παίζω... με τα  κόμικς είναι ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που επινόησε ο μαθηματικός και γνωστός δημιουργός κόμικς Τάσος Αποστολίδης με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και ομάδας εικονογράφων και απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού 6-12 χρονών.
Τα παιδιά καλούνται να εκμαιεύσουν το μύθο, να γράψουν τους διαλόγους, να χρωματίσουν τις εικόνες ή και να γράψουν καρέ καρέ τη δικιά τους μικρή ιστορία.
Οι εικόνες είναι επιμελώς...ατελείς έτσι ώστε να μην αποθαρρύνονται τα παιδιά να ζωγραφίσουν δίπλα τους. Ακόμη υπάρχουν υποδείξεις χρήσης χρωμάτων και τεχνοτροποιών.
Έτσι, εκτός της άμιλλας, με την παρέμβαση των παιδιών στην αισθητική και τη μυθοπλασία του βιβλίου, αναπτύσσεται η αυτοπεποίθηση και η πρωτοβουλία  και τους δίνεται η δυνατότητα να  ανακαλύψουν ταλέντα τους άξια να καλλιεργηθούν στο μέλλον.
Έτσι λοιπόν το Σάββατο το πρωί στις  28 Μαρτίου  θα επισκεφτεί τη Χαρά και Μουσική η ομάδα παιδαγωγών του προγράμματος  παίζω... με τα κόμικς  για να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο των κόμικς.
Για 2 διδακτικές ώρες τα παιδιά  θα:
  • αναφερθούν στην Τέχνη και την τεχνική των κόμικς
  • παρακολουθήσουν μια εκπαιδευτική ταινία 10 λεπτών φτιαγμένη με κόμικς
  • μάθουν τη διαδικασία που ακολουθείται για να φτιαχτεί ένα κόμικ
  • εφαρμόσουν την τεχνική με τις υποδείξεις του εμψυχωτή  στα τεύχη  Παίζω με τα κόμικς, Ένα Ροκ συγκρότημα, το οποίο και θα τους μοιραστεί για να συνεχίσουν την απασχόλησή τους και στο σπίτι.
Πότε; Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30-13.00 για παιδιά του Δημοτικού από 6 χρονών
Πού; Στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης, Χαρά και Μουσική, Μεταμορφώσεως 15, Άνω Περαία
Είσοδος: 5 ευρώ το κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και η τιμή του βιβλίου)
Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 2392-400752 και 6973599041 και 6937216816. Περισσότερες πληροφορίες: info@xarakaimousiki.gr και xarakaimousiki.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου