Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Στη Χαρά και Μουσική, Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου!ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Παραμύθι με κούκλες

Πρόκειται για μια παράσταση μαριονέτας όπου ντεκόρ είναι το σώμα της κουκλοπαίκτριας και πρόσωπα τα ίδια της τα χέρια.
Το Σάββατο λοιπόν στις 7 Φεβρουαρίου 2015, στις 11.30 το πρωί  η Γιάννα Μαμακούκα θα επισκεφτεί τη Χαρά και Μουσική στην Περαία και θα μας προσκαλέσει για το γύρο του κόσμου.
Παιδιά από 2  έως ...99 χρονών θα σας περιμένουμε  στη Χαρά και Μουσική, στην οδό Μεταμορφώσεως 15 στην Άνω Περαία

Είσοδος: 5 ευρώ/ παιδί (4 ευρώ για τους μαθητές της Χαράς και Μουσικής και τα αδέλφια)

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 23920-29071 και 6973599041 και 6937216816.

Περισσότερες πληροφορίες: info@xarakaimousiki.gr και xarakaimousiki.blogspot.com

Λίγα λόγια για το έργο:
Φτάνει μια πολυταξιδεμένη παραμυθού κουβαλώντας τη βαλίτσα της, η οποία στη διάρκεια της παράστασης γίνεται σπίτι, γίνεται ντουλάπα, ενώ η κάπα της μεταμορφώνεται σε δάσος νυχτερινό, τα μπράτσα, τα χέρια και τα δάχτυλά της μεταλλάσσονται σε ήρωες παραμυθιού..
Η αποστολή της: να διηγηθεί στον Κοντορεβιθούλη την ιστορία του, που μπορεί να μη μοιάζει με εκείνη που ξέρουμε. Η παραμυθού -με τη βοήθεια των παιδιών, στα οποία μοιράζονται μουσικά όργανα- παρουσιάζει το νυχτωμένο δάσος όπου χάνεται ο Κοντορεβιθούλης. Κι εκείνος με τη σειρά του γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της παράστασης βγαίνοντας μέσα από το μανίκι της κάπας της. Όμως τα χαλίκια τα έχει καταπιεί ένα περίεργο πουλί- η Ναντού, πουλί φτιαγμένο μέσα από μια σειρά μαγικών μεταμορφώσεων των ρούχων που κρέμονται μέσα σε μια ντουλάπα, που προηγουμένως ήταν σπίτι και πριν από αυτό ήταν βαλίτσα...

Σκηνοθεσία: Vinciane Saelens/Δαμιανός Κωνσταντινίδης
Μουσική σύνθεση: Samy Zelaci, Γιώργος Βασικαρίδης
Σκηνογραφία- κοστούμια: Ghislaine Herbera
Ερμηνεία: Γιάννα Μαμακούκα
Κατασκευή Υδρογείου : Μαρία Ενισλίδου

Και λίγα λόγια για τη Γιάννα Μαμακούκα:
Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές θεατρικές σπουδές (Licence, Maîtrise, D.E.A. Université Paris III)και στο Conservatoire d art dramatique de Paris. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σωματικής έκφρασης, κλόουν, κουκλοθέατρου, μιμικής, σκηνοθεσίας, μουσικού θεάτρου, φωνητικής, μοντέρνου χορού, παντομίμας και δημιουργία μάσκας στην Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία και Ελλάδα.

Έχει εργασθεί σαν βοηθός σκηνοθέτη στη Γαλλία και την Ελλάδα, σαν σκηνοθέτις (“Il faut de l’ombre à la lumière”, Théâtre National de la Colline, Παρίσι, με τις αφηγήτριες παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη και Σάσα Βούλγαρη στην Αθήνα), σαν ηθοποιός («Απογραφή», στο Γαλ. Ινστιτούτο Αθηνών, «Η πόλη των παρεκκλίσεων», Μασσαλία, «Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου», Μασσαλία), σαν κουκλοπαίκτρια ( «Ο Αρλεκίνος και η Σκιά του», και «Αποκάλυψη» στο Διεθνές Φεστιβάλ Μαριονέτας Ύδρας, «Δον Κιχώτης», Θέατρο της Κούκλας Τάκη Σαρρή, Αθήνα, «Μικρές ερωτικές ιστορίες με τα δάχτυλα», Θέατρο Φούρνος, Αθήνα).

Έχει διευθύνει πολλά θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενηλίκους στη Γαλλία (Παρίσι και Μασσαλία) και στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και έχει διδάξει θεατρικά μαθήματα στη Γαλλία (Maison du Geste et de l’Image- Παρίσι, Lycée Colbert, Collège Anatole France και Lycée Pierre Puget, Μασσαλία) και στην Ελλάδα (Σχολή Μωραϊτη στην Αθήνα και Ινστιτούτο Θεατρικών Σπουδών του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ,Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,τμήμα Μουσικών σπουδών.)

Δημιούργησε ένα θέαμα για παιδιά με τίτλο «Εμείς θα κάνουμε τον γύρο του κόσμου», βασισμένο στην μιμική, το κουκλοθέατρο, τον χορό κλπ. όπου παίζει όλους τους ρόλους η ίδια. Το έργο παρουσιάστηκε στη Γαλλία (Μασσαλία) και παίζεται τώρα σε σχολεία (Κοραής, Πειραματικό, πολλά δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά) και θέατρα στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Αθήνα, Ξάνθη, Πολύγυρος) καθώς και στο Βαφοπούλειο Ίδρυμα και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Τον Γενάρη του 2007 παρουσίασε την παράσταση εικαστικού κουκλοθεάτρου «Έρωτας - Έρωτας, δυό ιστορίες για τη δύναμη της αγάπης» στό θέατρο «Φούρνος» στην Αθήνα. Το έργο αποτελείται από δύο παραμύθια: τον Μολυβένιο Στρατιώτη του Χ.-Κ. Άντερσεν και τον Ρικέτο με την Τούφα του Σ. Περώ. Η παράσταση αυτή εμπνέεται από πίνακες και φιγούρες των γνωστών ζωγράφων Π. Κλέε και Χ. Μιρό.

Ακολούθησαν τα έργα : Ούτε εγώ ήμουν εκεί…, ο Κυνηγός και τα πετειναράκια, Μυστήριον Ξένον, Καροτοπάντζαρο…,που παίζονται σε σχολεία θέατρα και φεστιβάλ σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου