Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Τα νέα από τις Αστρογειτονιές του Δήμου Θερμαϊκού

Την Κυριακή το πρωί  στις Αστρογειτονιές του Δήμου Θερμαϊκού φυσούσε ένας παγωμένος Βαρδάρης που μάλλον στάθηκε η αφορμή να κρατήσει τα παιδιά και τους γονείς τους στη ζεστασιά του σπιτιού τους. Υπήρξαν παρόλα αυτά κάποιοι γενναίοι που παρακολούθησαν τη μουσική προσαρμογή του παραμυθιού τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα.


 Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα  επισκέπτονταν  την πόλη το βράδυ και έκαναν όλες τις δουλειές. Ξεσκόνιζαν, άπλωναν τη μπουγάδα, έραβαν τα ρούχα του ράφτη, βοηθούσαν τον μαραγκό. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης ήταν πολύ χαρούμενοι.


Οι άνθρωποι όμως είναι πάντα περίεργοι και κάποιες φορές δεν εκτιμούν το καλό που τους γίνεται. Έτσι η αδελφή του ράφτη ήθελε να δει ποιος κάνει τις δουλειές. Ρίχνει λοιπόν μπιζέλια στο πάτωμα και το βράδυ όταν έρχονται τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα γλιστρούν και πέφτουν. Μέχρι να τους δει  η αδελφή του ράφτη, τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα εξαφανίστηκαν και δεν επέστρεψαν ποτέ πια στην πόλη. Οι κάτοικοι της πόλης  έκαναν όλη την ημέρα όλες τις δουλειές και το βράδυ έπεφταν νωρίς να κοιμηθούν κουρασμένοι πολύ.  Κάποιες φορές όμως τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα τους επισκέπτονταν στα όνειρά τους  και τους τραγουδούσαν  χαρούμενα τραγούδια.


Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ας χαιρόμαστε το καλό που κάνουμε σε συνανθρώπους μας αλλά και να απολαμβάνουμε  το καλό που μας κάνουν και να είμαστε ευγνώμονες για  αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου