Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

Κρουστά με Φαντασία, νέο τμήμα στη Χαρά και Μουσική για παιδιά από 6 χρονών


child on bucket

Κρουστά με Φαντασία, ένα νέο πρόγραμμα στη Χαρά και Μουσική που απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών.
Ένας πολύ εύκολος και ευχάριστος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά τον μαγικό κόσμο των κρουστών και των ρυθμών!
Παρ΄όλα αυτά δεν κάνουμε  μαγικά, απλά παίρνουμε ένα πλαστικό κουβά τον γυρνάμε ανάποδα παίρνουμε και δυο μπαγκέτες και αυτό ήταν!
Αριστερό-δεξί αριστερό -δεξί και ο ρυθμός γεννήθηκε.
Αν και δεν είναι κάτι καινούργιο για τα προγράμματα της Χαράς και Μουσικής το να παίζουμε μουσική  με ανακυκλώσιμα υλικά, το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να παίξει εύκολα μουσική  κτυπώντας ρυθμικά τις μπαγκέτες του πάνω σε  ένα πλαστικό κουβά του δίνει την ικανοποίηση του μεγάλου μουσικού που παίζει μουσική,
Παρακολουθώντας το πρόγραμμα Κρουστά με Φαντασία και παίζοντας  με κουβάδες και άλλα πλαστικά αντικείμενα, τα παιδιά αφοσιώνονται  στην παραγωγή ήχου και μαθαίνουν γρήγορα ρυθμούς και μέτρα, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους στην εκτέλεση  μουσικής και παίρνουν ερεθίσματα για τη δημιουργική σύνθεση.
Στόχοι αυτού του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά ρυθμούς από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο ακουστικά, με το αυτί που λέμε, αλλά και να τους διαβάζουν με τις νότες, να ασκήσουν την ακοή τους  με παιχνίδια ερώτησης και απάντησης, να εκτελούν μουσικές συνθέσεις με εναλλαγές στη δυναμική και την ταχύτητα. Επίσης να αναπτυχθεί η μνήμη και  η συγκέντρωση για την εκτέλεση  ρυθμικών σχημάτων με συνοδεία  κίνησης, τραγουδιού και κτυπημάτων στο σώμα. Με τις κατάλληλες δράστηριότητες δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, γιατί τους δίνεται η δυνατότητα να συνθέσουν το δικό τους κομμάτι μουσικής, να το καταγράψουν με τη μουσική σημειογραφία, να το παραλλάξουν και βέβαια να αυτοσχεδιάσουν με ήχους και υλικά.
Αρκετά σημαντικό  στο παίξιμο μουσικής με τα πλαστικά αντικείιμενα είναι η χαμηλή τους τιμή και το ότι το παιδί μπορεί να παίξει και να εξασκηθεί οπουδήποτε στο σπίτι, στο σχολείο, στους φίλους του.
Το πρόγραμμα Κρουστά με Φαντασία  πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου