Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Μικροί Μαέστροι: μουσική προπαιδεία για παιδιά 3-4 χρονών


Ομαδικά μαθήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 3-4 χρονών με ή χωρίς την παρουσία των γονιών μία φορά την εβδομάδα παρέχουν τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες για να καλλιεργηθεί η αγάπη και εκτίμηση της μουσικής στα παιδιά μέσα από ηχοϊστορίες, ακρόαση και δραματοποίηση μουσικής ρυθμικούς και μελωδικούς πειραματισμούς.
Η κάθε μουσική συνάντηση ξεκινά με το τραγούδι του καλωσορίσματος και συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που έχει επιλέξει η μουσικοπαιδαγωγός για την επίτευξη των μουσικών διδακτικών στόχων. Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών είναι και το παίξιμο με τα κρουστά μουσικά όργανα, η οποία τους δίνει αυτοπεποίθηση αλλά και σιγουριά για το κράτημα του μουσικού ρυθμού. Τα τραγούδια που επιλέγονται ειδικά για την ηλικία αυτή, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να χαρούν την ομαδική μουσική εκτέλεση αλλά και να απολαύσουν τη μουσική δημιουργία. Κύριο μέλημα είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για θετική ενίσχυση των παιδιών για να προχωρήσουν και να κάνουν τα πρώτα βήματα στον απέραντο κόσμο της μουσικής.
Το μάθημα διαρκεί 50 λεπτά και άλλα 10 λεπτά αφιερώνονται στην ενημέρωση των γονιών, σχετικά με τους στόχους του μαθήματος, με προτάσεις για μουσική απασχόληση στο σπίτι.
Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920-29071, 6973599041 και 6937 216816
Εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική
Μεταμορφώσεως 15 Άνω Περαία Θεσσαλονίκης
xarakaimousiki.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου