Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Χαρούμενοι Μουσικοί: μουσική για βρέφη και παιδιά ηλικίας 12 μηνών έως 3 χρονών

 
Το ειδικό αυτό πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες με παιδιά από 12 μηνών έως 3 χρονών με την παρουσία και ενεργή συμμετοχή των γονιών στο μάθημα, μία διδακτική ώρα την εβδομάδα. Προγράμματα μουσικής προπαιδείας με τραγούδι και κίνηση, πειραματισμό με μουσικά όργανα ενθουσιάζουν τα παιδιά και τους γονείς τους και χαίρονται μαζί τον κόσμο της μουσικής
Κάθε συνάντηση αρχίζει και τελειώνει με το ίδιο τραγούδι καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού, που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αισθανθούν οικεία και σίγουρα αλλά και να αρχίσουν σταδιακά να τραγουδούν στον τόνο και να κρατούν τον παλμό της μουσικής με ηχομιμητικές κινήσεις.
Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν τι θα περιμένουν στο μάθημα και έτσι με την επανάληψη κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων-κλειδιά προετοιμάζονται για την επόμενη δραστηριότητα. Μέσα στο πρόγραμμα βέβαια υπάρχει μια ποικιλία από δράσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων.
Ακολουθούν δραστηριότητες με κρουστά μουσικά όργανα ασφαλή για αυτή την ηλικία των παιδιών και με αυτά θα συνοδέψουν τα παιδιά και οι γονείς γνωστά παιδικά τραγούδια.
Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην κίνηση στην ανάπτυξη της αίσθησης του παλμού και με τις κατάλληλες δράσεις τα παιδιά συνοδεύουν με την κίνηση τραγούδια δράσης και, γιατί όχι , χορεύουν μαζί με το γονιό, τη μαμά τον μπαμπά ή ακόμη και με τη γιαγιά ή τον παππού.
Κάθε μάθημα έχει ένα μουσικό στόχο, όπως για παράδειγμα γνωριμία με τη μουσική έννοια της ταχύτητας, της έντασης, του ύψους κ. α.
Αλλά βέβαια ο κύριος στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε μουσικά τα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να περάσουν όμορφα και χαρούμενα μία ώρα μέσα σε ένα πρωινό ή απόγευμα.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε ασφαλή, καθαρό και καλά αεριζόμενο χώρο.
Ανάλογα με την ηλικία το το παιδί παρακολουθεί το τμήμα Χαρούμενοι Μουσικοί Ι αν είναι 12 μηνών έως 2 χρονών και αν είναι 2 χρονών έως 3 τότε παρακολουθεί το τμήμα Χαρούμενοι Μουσικοί ΙΙ.
Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα σε ετήσια βάση με εβδομαδιαίες συναντήσεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920-29071, 6973599041 και 6937 216816
Εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική
Μεταμορφώσεως 15 Άνω Περαία Θεσσαλονίκης

xarakaimousiki.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου