Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Ανακαλύπτω τον κόσμο με μουσική, για βρέφη 0-12 μηνώνΗ δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντική καθώς το βοηθάει να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά. Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από νεογέννητα εως 12 μηνών στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικού μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα ξεκινάει πάντα με το τραγούδι υποδοχής και ένα ομαδικό παιχνίδι, ώστε να βοηθήσουμε τα βρέφη να αναγνωρίσουν την έναρξη της συνάντησης μας και να προσαρμοστούν ομαλά. Σε κάθε συνάντηση υπάρχει επανάληψη των δραστηριοτήτων με στόχο την καλύτερη αφομοίωση και η εμφάνιση καινούριων υλικών που προσφέρονται για εξερεύνηση. Η γλώσσα έχει κύριο λόγο, γι αυτό παροτρύνουμε πάντα τους γονείς να απευθύνονται στα παιδιά τους μέσα από τραγουδάκια, ταχταρίσματα αλλά και την διαισθητική μητρική ομιλία. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται χρόνος στα παιδιά να παίξουν μαζί με τον γονιό τους με κατάλληλα για την ηλικία τους παιχνίδια και βιβλία. Οι συναντήσεις κλείνουν με νανούρισμα και βρεφικό μασάζ με στόχο την χαλάρωση και ευεξία του βρέφους.
Ο κύκλος των μαθημάτων είναι ετήσιος με εβδομαδιαίες πρωινές ή απογευματινές συναντήσεις των 30 ή 45 λεπτών ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920-29071, 6973599041 και 6937 216816
και info@xarakaimousiki.gr
Εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική

Μεταμορφώσεως 15 Άνω Περαία Θεσσαλονίκης


xarakaimousiki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου