Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινοί γιορτινοί αποχαιρετισμοί

Ο Ιούνιος τελείωσε και ήδη ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα είναι από σήμερα μια όμορφη ανάμνηση. Ένας μήνας γεμάτος με προετοιμασίες, γιορτές και αποχαιρετισμούς μέχρι να ανταμώσουμε το Σεπτέμβριο ξανά.
Η Χαρά και Μουσική γιόρτασε  το τέλος των μαθημάτων με μια γιορτή αφιερωμένη στα τραγούδια της Λιλιπούπολης. Στις 20 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή μαζευτήκαμε στην αυλή μας γονείς και παιδιά για να απολαύσουμε τους μικρούς και μεγάλους μουσικούς στο πρόγραμμα που προετοίμασαν με μεγάλη προσοχή, υπεύθυνότητα και βέβαια με μεγάλη χαρά.

IMG 4553

Στην αρχή της παράστασης οι Μουσικοί Θεατρίνοι παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το παραμύθι του Μουνρό Λήφ, ο Ταύρος ο Φερδινάνδος που διαπραγματεύεται το θέμα των επιλογών που κάνει κάποιος στη ζωή του έτσι ώστε να είναι ευτυχισμένος. Έτσι ο ταύρος ο Φερδινάνδος δεν ήθελε να παίζει στις ταυρομαχίες αλλά να κάθεται κάτω από το δέντρο του και να μυρίζει τα λουλούδια. Εκεί ήταν ευτυχισμένος!

IMG 4577

 Μετά ακολούθησαν τα τραγούδια της Λιλιπούπολης. Με χαρά και συγκίνηση ανακαλύπτουμε πάντα πως  αυτά τα τραγούδια που γράφτηκαν για τα παιδιά στο πλαίσιο των ραδιοφωνικών εκπομπών  Εδώ Λιλιπούπολη αρέσουν ακόμη  σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους!
Το χρυσαλιφούρφουρο, Το μικρό και το μεγάλο, Η αρκούδα καφέ, Ο χορός των μπιζελιών, Ο δράκος, το κίτρινο χρώμα ή  μαγιονέζα, ο ύμνος της Λιλιπούπολης και η θρυλική πια μελωδία του σήματος της Λιλιπούπολης μας έδωσαν τη ευκαιρία να θαυμάσουμε το ταλέντο των μικρών μουσικών. Γιατί όπως έλεγε και μια μικρή μας μαθήτρια: μη νομίζεις μαμά πως είναι εύκολο να παίζεις όλες αυτές τις νότες μαζί με τα άλλα παιδιά, αντίθετα είναι πολυυυυύ δύσκολο! Όσο δύσκολο όμως και αν ήταν τα παιδιά ανταποκρίθηκαν  στις απαιτήσεις της ορχήστρας και της χορωδίας με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε σίγουρες πως η αγάπη για τη μουσική και η γνωριμία με τον απέραντο κόσμο που αποτελείται από ήχους φωνές και νότες θα δώσει ευκαιρίες στα παιδιά για μια πολύπλευρη και δημιουργική ζωή και είμαστε και λίγο υπερήφανες που θα συμβάλουμε έστω και λίγο και εμείς με τον  τρόπο μας!
 IMG 4662 Ι

Και επειδή όλοι κρύβουμε ένα μικρό παιδί μέσα μας στο τέλος χορέψαμε μικροί και μεγάλοι με τη συνοδεία της Μπάντας ΑΝ.ΑΝ.ΑΣ. Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι!
IMG 4800

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου