Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

στιγμιότυπα από την εκδήλωση Μπουμ μπουμ μπι και φτιάχνω μουσική
Το Σάββατο 10 Μαΐου  το πρωί καλέσαμε τους μικρούς μας φίλους  να παίξουμε με τους μουσικούς σωλήνες Boomwhackers. Αυτοί οι σωλήνες είναι μουσικα όργανα, κουρδισμένοι κάθε σωλήνας και νότα και είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει κάποιος μουσική είτε παίζοντας μελωδίες είτε παίζοντας συγχορδίες και κρατώντας το ρυθμό.
Τα παιδιά εξερεύνησαν το μουσικό αυτό υλικό και έπαιξαν παιχνίδια με κέφι και ζωντάνια.
Αυτή η συνάντηση ήταν και η τελευταία  της χρονιάς αυτής, έκλεισε και αυτός ο κύκλος για φέτος. την επόμενη σχολική χρονιά σας περιμένουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα εργαστήρια και μουσικές συναντησεις.
Σειρά έχει τώρα η προετοιμασία των καθημερινών καλοκαιρινών μουσικών συναντήσεών μας από 16 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου, η οργάνωση της γιορτής λήξης των ομαδικών μαθημάτων με μια συναυλία προς το τέλος Ιουνίου και η συναυλία των μαθητών  του πιάνου στις 25 Ιουνίου.
Οδεύουμε προς το καλοκαίρι που θα μας δώσει και πάλι την ενέργεια και τη δύναμη για να συνεχίσουμε.
Φέτος  το καλοκαίρι οι παιδαγωγοί της Χαράς και Μουσικής θα επισκεφτούν  τη Βουδαπέστη για να φέρουν τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές  διδακτικές προτάσεις και θα παρακολουθήσουν το μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο  Orff meets Kodaly, με εισηγητές μερικούς από του πιο καταξιωμένους του κλάδου και της επιστήμης.
Το πρόγραμμα λοιπόν είναι πλούσιο από εδώ και πέρα  μέχρι τα μέσα Ιουλίου και ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου