Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Ανακαλύπτω τον κόσμο με τη μουσική: Νέο τμήμα για βρέφη 0-12 μηνών
Η δημιουργία ενός πλούσιου μουσικού περιβάλλοντος στα πρώτα χρόνια του παιδιού είναι πολύ σημαντική καθώς το βοηθάει να αναπτυχθεί μουσικά, κινητικά, γλωσσικά και συναισθηματικά. Είναι γεγονός πώς το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν τα βρέφη για να ανακαλύψουν τον κόσμο είναι οι αισθήσεις. Με αυτήν την αφορμή δημιουργήσαμε ένα νέο πρόγραμμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από νεογέννητα εως 12 μηνών στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του μουσικό μας εργαστηρίου. Μέσα από παιχνίδια που διεγείρουν την ακοή, την όραση και την αφή, δημιουργείται ένα γερός δεσμός ανάμεσα στον γονιό και στο βρέφος και χτίζονται οι πρώτες βάσεις για μια ισορροπημένη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα ξεκινάει πάντα με το τραγούδι υποδοχής και ένα ομαδικό παιχνίδι, ώστε να βοηθήσουμε τα βρέφη να αναγνωρίσουν την έναρξη της συνάντησης μας και να προσαρμοστούν ομαλά. Σε κάθε συνάντηση υπάρχει επανάληψη των δραστηριοτήτων με στόχο την καλύτερη αφομοίωση και η εμφάνιση καινούριων υλικών που προσφέρονται για εξερεύνηση. Η γλώσσα έχει κύριο λόγο, γι αυτό παροτρύνουμε πάντα τους γονείς να απευθύνονται στα παιδιά τους μέσα από τραγουδάκια, ταχταρίσματα αλλά και την διαισθητική μητρική ομιλία. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται χρόνος στα παιδιά να παίξουν μαζί με τον γονιό τους με κατάλληλα για την ηλικία τους παιχνίδια και βιβλία. Οι συναντήσεις κλείνουν με νανούρισμα και βρεφικό μασάζ με στόχο την χαλάρωση και ευεξία του βρέφους.

Ο πρώτος κύκλος θα είναι δίμηνος με εβδομαδιαίες πρωινές ή απογευματινές συναντήσεις των 30 ή 45 λεπτών ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

Η πρώτη ενημερωτική συνάντηση είναι δωρεάν και θα γίνει την 
 Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, 12.30 -1.15

Παίξιμο στα μουσικά όργανα, τραγούδι, παιχνίδι και χορός με διαφορετικά είδη μουσικής, υλικά με διαφορετικές υφές, χρώματα και ήχοι προσκαλούνε το παιδί σε έναν νέο συναρπαστικό κόσμο.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε τις αισθήσεις μας παρέα με τη μουσική!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 23920-29071 και 6973599041 και 6937216816
και στην ηλεκτρινική διεύθυνση info@xarakaimousiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου