Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ας παίξουμε μαζί!

Παιχνίδι σημαίνει χαρά τόσο για το παιδί όσο και για το γονιό.
Εκτός από τη χαρά που δίνει, το παιχνίδι ενισχύει τη συναισθηματική, την κοινωνική, τη γνωστική και την κινητική ανάπτυξη του παιδιού.
Μέσα από το παιχνίδι ενδυναμώνονται οι σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών και η εμπιστοσύνη που έχουν στον εαυτό τους.
Αυτές οι σκέψεις μας απασχόλησαν και αποφασίσαμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους γονείς να παίξουν μαζί με το παιδί τους με έναν τρόπο λίγο διαφορετικό. Είναι γεγονός πως οι συνθήκες της ζωής των οικογενειών έχουν δυσκολέψει και πιθανόν να σπανίζουν οι ώρες ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης των γονιών. Παρόλα αυτά η ανάγκη για επικοινωνία μέσα από το παιχνίδι  με τα παιδιά είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Έτσι  στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Χαράς και Μουσικής που απευθύνονται στους γονείς μαζί με τα παιδιά δημιουργήθηκε και αυτός ο νέος κύκλος μαθημάτων με ομάδες παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί, για παιδιά 2 και 3 χρονών με τους γονείς τους που θα προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία, παράλληλα με τα υπόλοιπα τμήματα, στους γονείς και στα παιδιά να περάσουν μια επί πλέον ώρα αποκλειστικά δικιά τους.
Στο φιλόξενο χώρο  του εργαστηρίου μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία  στη Θεσσαλονίκη παιδαγωγοί και μουσικοπαιδαγωγοί  σας περιμένουν στην ομάδα Ας παίξουμε μαζί που θα ξεκινήσει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου  2014.
 Κάθε κύκλος παιχνιδιού αποτελείται από 12 συναντήσεις.
Η πρώτη  συνάντηση γνωριμίας θα αφορά αποκλειστικά τους γονείς  για την παρουσίαση του προγράμματος Ας παίξουμε μαζί καθώς και η τελευταία συνάντηση του κύκλου για  ανατροφοδότηση. Σε αυτές τις συναντήσεις θα υπάρχει δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης των παιδιών.
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί  γονείς και  παιδιά θα έχουν αποκομίσει ιδέες και τεχνικές για να ζωγραφίζουν, να κατασκευάζουν, να πειραματίζονται, να τραγουδούν, να χορεύουν, να γυμνάζονται  και άρα να περνούν δημιουργικά και χαρούμενα μαζί. Μια δημιουργική απασχόληση που θα ενισχύσει την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Επιπλέον οι γονείς θα έχουν πάρει γνώσεις για την ανάπτυξη των παιδιών αυτής της ηλικίας καθώς και πληροφορίες, σε ηλεκτρονική  ή και έντυπη μορφή.
Η συμμετοχή στον κύκλο παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, με τη σιγουριά της παρουσίας του γονιού, να βιώσουν  τις πρώτες τους εμπειρίες μαζί με συνομήλικούς τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο.
Και βέβαια δίνει τη δυνατότητα στους γονείς, μαμάδες ή μπαμπάδες μια φορά το μήνα να απολαύσουν στο Καφέ των γονιών  στη Χαρά και Μουσική την κουβέντα και την παρέα των άλλων γονιών και εάν επιθυμούν να συζητήσουν με παιδαγωγούς θέματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης, ενώ τα παιδάκια τους θα παίζουν ελεύθερα με την εποπτεία και φροντίδα των παιδαγωγών.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κύκλου παιχνιδιού Ας παίξουμε μαζί:
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014,  6-7 το απόγευμα συνάντηση γνωριμίας των γονέων με παράλληλη φροντίδα- απασχόληση των μικρών παιδιών (δωρεάν, χωρίς δέσμευση  από τους γονείς για περαιτέρω συμμετοχή στο πρόγραμμα)
Και από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα έως 17 Μαρτίου  2014
10-11 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 2 χρονών
11-12 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 3 χρονών
Η συνάντηση της Δευτέρας 3 Μαρτίου μεταφέρεται την Τρίτη 4 Μαρτίου λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας
Δευτέρα 24 Μαρτίου 11-12 το πρωί συνάντηση γονέων για αξιολόγηση του προγράμματος με παράλληλη φροντίδα- απασχόληση των μικρών παιδιών.
Η διάρκεια του χειμερινού κύκλου είναι 3 μήνες. (θα λειτουργήσει στη συνέχεια και ο καλοκαιρινός και ο φθινοπωρινός κύκλος)
Το απογευματινό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις επιθυμίες των γονιών.
Και το κόστος: 30 ευρώ το μήνα + ΦΠΑ
Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: 23920-29071, 6973599041, 6937216816 και info@ xarakaimousiki. gr ,  www.xarakaimousiki.gr  και  xarakaimousiki.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου