Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, το θέατρο Κ.Α.Π.Π.Α. 2000 στην Περαία γέμισε από φωνές παιδικές και μουσικά όργανα που συμμετείχαν στον γιορτινό μας καλοκαιρινό αποχαιρετισμό! Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει, και η γιορτή της Χαράς και Μουσικής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία! Η γιορτή πέρασε και τώρα είναι μια όμορφη ανάμνηση που θα μας συντροφεύει μέχρι τη στιγμή που θα ξανασυναντηθούμε το Σεπτέμβρη στη νέα χρονιά. Πολλά μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Οργανοπαίχτες, τραγουδιστές και ηθοποιοί όλοι τέλειοι! Μας δώσατε μεγάλη χαρά αλλά και συγκίνηση. Αυτή την εβδομάδα  τελειώνουν και τα μαθήματά μας και μετά και τη σημερινή μας μέρα, που είναι η μέρα της καλοκαιρινής συναυλίας με τα παιδιά που μαθαίνουν πιάνο, θα είμαστε πανέτοιμοι να ευχηθούμε: Καλό μας καλοκαίρι και στο επανειδείν!
Μια μικρή περίληψη του έργου, ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας του Ευγένιου Τριβιζά:
Στη Χώρα του Σβουριστάν, όπου όλοι οι υπήκοοι είναι σβούρες, ο βασιλιάς Σβουριμάρ ο Τρίτος χάνει ένα πρωί τη δεξιά του παντόφλα. Ο στρατηγός Τζου Ατζουμ Ταρατατζούμ υποστηρίζει πως την παντόφλα έκλεψαν κατάσκοποι της γειτονικής χώρας και πείθει τον βασιλιά να κηρύξει πόλεμο. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο στρατός του Σβουριστάν δεν έχει σαλπιγκτή και έτσι δεν μπορεί να γίνει έφοδος. Ξεκινάει λοιπόν η αναζήτηση σαλπιγκτή και αργότερα η εκπαίδευσή του, καθώς ο σαλπιγκτής που εμφανίζεται είναι εντελώς αρχάριος. Με το λάθος του σάλπισμα ο σαλπιγκτής εμποδίζει τρεις φορές τη έναρξη του πολέμου, που όπως αποδεικνύεται αργότερα το έκανε σκόπιμα για να τον αποτρέψει, καθώς δεν ήθελε να πάθει κάποιο κακό ο φίλος του που κατοικούσε στα σύνορα της γειτονικής χώρας. Στο τέλος της ιστορίας φανερώνεται ο αληθινός κλεφτης της παντόφλας που δεν είναι άλλος από τον στρατηγό Τζουμ Ατζουμ Ταρατατζούμ, ο οποίος έψαχνε μια αφορμή για να ξεκινήσει πόλεμο ώστε στο τέλος να δοξαστεί. Χάρη στο σαλπιγκτή λοιπόν, ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας δεν έγινε ποτέ.
η ώρα της πρόβας

στην αρχή της γιορτής παρακολουθήσαμε  στιγμές από όλη τη χρονιά

οι χαρούμενοι μικροί  μουσικοί με τους συνοδούς τους 

τραγουδάμε το τραγούδι της μέλισσας

ο βασιλιάς του Σβουριστάν ξύπνησε

ο στρατηγός  Ατζούμ πείθει τον βασιλιά να κηρύξει τον πόλεμο στους γείτονες που ξαφνικά έγιναν εχθροί

ο στρατός του Ατζούμ ψάχνει τον σαλπιγκτή με τις δεκαεπτά  φακίδες στο δάσος

η πολύτιμη συμβολή της μπάντας ΑΝ.ΑΝ.ΑΣ.

ο στρατηγός δίνει οδηγίες στον σαλπιγκτή Πατατράκ
Ο Πατατράκ σαλπίζει υποχώρηση αντί για έφοδο γιατί δε θέλει να γίνει πόλεμος με την Τριμπουφλαβία γιατί εκεί μένει ο φίλος  του ο Ροδόλφος


μετά από τις αποτυχημένες εφόδους χάρη στον  Πατατία Πατατράκ δεν έγινε ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας

Ξέχνα της εφόδου τα σαλπίσματα, σάλπισε χορούς και νανουρίσματα!!

καλό καλοκαίρι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου