Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Στιγμιότυπα από το 3ο μικρό εργαστήρι για παιδιάΤο Σάββατο 13 Απριλίου μαζευτήκαμε στο εργαστήρι της Χαράς και Μουσικής για να μάθουμε περισσότερα για τον ζωγράφο της μουσικής, τον Πάουλ Κλέε.Με γονείς μουσικούς, ο Κλέε φαινόταν αρχικά να ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση. Στα επτά του σπούδαζε βιολί και ήταν μόλις έντεκα χρονών όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του σαν επαγγελματίας μουσικός στην Ορχήστρα της Βέρνης.
Η ζωγραφική, που του ασκούσε έλξη από τότε που ήταν μικρό παιδί, τον κέρδισε τελικά...
Συχνά, οι πίνακές του θυμίζουν παρτιτούρες ή σελίδες βιβλίων. Μουσικά σύμβολα εγγράφονται στην επιφάνεια των μουσαμάδων του, οδηγώντας σε γραμμική αποσύνθεση της φιγούρας, που καταλήγει σε μια προσωπική σημειογραφία, έναν κώδικα προσωπικής χρήσης.Η μουσική είναι γι αυτόν εμπειρία ζωής. Η σχέση του μαζί της ήταν αυτή ενός επαγγελματία ερμηνευτή.


Περισσότερες πληροφορίες στη συνέχεια του άρθρου μπορείτε να δείτε:: http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=1229#ixzz2QMLR3M6V

Έτσι και εμείς διαλέξαμε έναν πίνακα που τον χρησιμοποιήσαμε σαν παρτιτούρα και τα παιδιά έκαναν έναν καταπληκτικό μουσικό αυτοσχεδιασμό.

Μάντεψαν ποια μουσική ταιριάζει με τους πίνακες που διαλέξαμε και επινόησαν  μια ιστορία σχετική.


Στο τέλος έγιναν τα παιδιά μικροί Κλέε και ζωγράφισαν μια πόλη  με πολύ ωραία χρώματα.

Ευχαριστούμε τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και τους γονείς που υποστηρίζουν πάντα τις δράσεις μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου