Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο Βάτραχος και ο Ξένος: φωτογραφικά στιγμιότυπα


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου εγκαινιάστηκε η νέα δράση του μουσικού εργαστηρίου Χαρά και Μουσική, τα μικρά εργαστήρια με θέματα εμπνευσμένα από βιβλία  που μας αρέσουν πολύ. Μια πολύ καλή παρέα από παιδιά συμμετείχε στο εργαστήριο και διαπίστωσαν εν τέλει πως ο ποντικός -ξένος  δεν ήταν ούτε "τεμπέλης" ούτε "βρωμιάρης" ούτε και "απατεώνας"  καθώς  είπαν κατά λέξη τα παιδιά. Ήταν ένα ζώο που κέρδισε τη συμπάθεια των άλλων ζώων με τη συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του και όλοι λυπήθηκαν που τον αποχαιρέτησαν όταν έφυγε για άλλα μέρηΌλα έτοιμα! λίγο πριν την έλευση των παιδιών

Με πολύ ενδιαφέρον ακούμε όλοι το παραμύθι.
Μετά από την ανάγνωση του παραμυθιού: ο Βάτραχος και ο Ξένος, ξεκινήσαμε την αναπαράσταση του παραμυθιού με τον δικό μας μουσικο-θεατρικό τρόπο, αλλά μας συνεπήρε η δράση και δεν έχουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα. Ένα είναι γεγονός, ότι τα παιδιά  έχουν αστείρευτη φαντασία, αρκεί να έχουν τα κατάλληλα ερεθίσματα. Μετά κάνουν θαύματα!

Και το κολατσιό μας!
Μετά τη δράση απαραίτητη η ξεκούραση με ένα καλό κολατσιό. Φρέσκο κέικ και χυμό, σκέφτεστε κάτι άλλο καλύτερο;

η Κατερίνα σε δράση

Λίγο κέικ ακόμη;
μία ωραία ποντικίνα!
Στο τέλος  κατασκευάσαμε τις μάσκες των ηρώων του παραμυθιού: ποντικός, πάπια, γουρούνι και βάτραχος.                                   


Να και οι μελλοντικοί μουσικοί-οργανοπαίχτες!

Το ποντικάκι δεν ήθελε να φύγει, αλλά συνέχισε την ανάγνωση  του παραμυθιού
Επόμενό μας ραντεβού το Σάββατο 9 Μαρτίου  με τον Ιγκόρ, το πουλί που δεν μπορούσε να τραγουδήσει. Ελάτε και δεν θα χάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου