Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μια καινούργια μουσική χρονιά

Μια καινούργια μουσική χρονιά αρχίζει με νέες ιδέες και διάθεση έντονης δημιουργικότητας. Αν κοιτάξει κάποιος τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων θα σκεφτεί πως είναι εντελώς άκαιρο και παράλογο να μιλά κανείς για πολιτισμό και καλλιτεχνική έκφραση. Παρόλα αυτά η άποψή μας είναι πώς μόνο μέσα από καλλιτεχνικά ερεθίσματα και ειδικά μέσα από τη μουσική δημιουργία  μπορεί κάποιος  να πάρει κουράγιο και θάρρος και να αντισταθεί στη ισοπέδωση όλων των αξιών που παρατηρείται στις μέρες μας.
Τα προγράμματα  του μουσικού εργαστηρίου Χαρά και Μουσική απευθύνονται στα παιδιά  και τα παιδιά είναι τα μόνα που δεν πρέπει να χάσουν  τα ερεθίσματα  που θα τους δώσουν φτερά  για τη μελλοντική τους ζωή.
Με αυτές τις σκέψεις και με μεγάλη συναίσθηση της ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε παιδαγωγός ανανεώσαμε τα προγράμματα  που παρέχουμε στους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους μας:

  • Μικροί μουσικοί: μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 1,5 -3 χρονών, με την ενεργή παρουσία και συμμετοχή του γονιού.
  • Μικροί μαέστροι: μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά 3-4 χρονών με στόχους την ενεργοποίηση των παιδιών στα θέματα λόγου, ρυθμού, μελωδίας, κίνησης και μουσικής έκφρασης με κρουστά όργανα.
  • Χαρά και Μουσική Ι και ΙΙ:  ένα διετές μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα  για παιδιά  4-6 χρονών στη διάρκεια του οποίου τα παιδιά  μαθαίνουν όλα τα "εργαλεία¨της μουσικής γλώσσας και παίζουν σε μουσικά σύνολα κρουστών και ειδικά μεταλλόφωνου.
  • Χαρά και Δημιουργία Ι και ΙΙ: η μουσική συναντά  τις άλλες τέχνες:  αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού τα οποία παρακολουθούν  στιγμές από την ιστορία της μουσικής και της ζωγραφικής είτε εξετάζοντάς τες μέσα στο χρόνο  είτε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο.Παράλληλα  συμμετέχουν σε μικρές ορχήστρες  κρουστών.
Σας περιμένουμε από κοντά για να γνωριστούμε! Καλή μας  χρονιά!

Κατερίνα και Μαρία Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου