Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Χαρά και Μουσική: Μικροί Μουσικοί


Ο καιρός περνάει γρήγορα και η περίοδος των διακοπών βαίνει προς το τέλος της. Το μυαλό όλων  τρέχει και στις υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου αλλά και στις  αποφάσεις που πρέπει να παρθούν  από τους γονείς  για την παιδεία των παιδιών τους.  Αν  θα έρθουν βολικά και θελήσετε  να παρακολουθήσει  το παιδί σας  κάποιο τμήμα στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης  Χαρά και Μουσική διαβάστε παρακάτω  μια τυπική  μέρα μαθήματος του τμήματος  Μικροί Μουσικοί, όπου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως  3 χρονών συνοδευόμενα από έναν γονιό.
Κάθε συνάντηση αρχίζει και τελειώνει με το ίδιο τραγούδι καλωσορίσματος  και αποχαιρετισμού που δίνει τη δυνατότητα  στα παιδιά να αισθανθούν  οικεία  και σίγουρα αλλά και να αρχίσουν σταδιακά να τραγουδούν στον τόνο και να  κρατούν τον παλμό της μουσικής με ηχομιμητικές κινήσεις.
Τα παιδιά αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν  τι θα περιμένουν στο μάθημα και έτσι  με την επανάληψη  κάποιων συγκεκριμένων δραστηριοτήτων κλειδιά προετοιμάζονται για την επόμενη δραστηριότητα.  Μέσα στο πρόγραμμα  βέβαια υπάρχει μια ποικιλία από δράσεις που κρατούν  αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων.
Ακολουθούν δραστηριότητες με κρουστά  μουσικά όργανα ασφαλή για αυτή την ηλικία των παιδιών και με αυτά θα συνοδέψουν  τα παιδιά και οι γονείς γνωστά παιδικά τραγούδια.
Μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στην κίνηση στην ανάπτυξη της αίσθησης του παλμού και με τις κατάλληλες δράσεις  τα παιδιά συνοδεύουν με την κίνηση τραγούδια δράσης και γιατί όχι χορεύουν  μαζί με το γονιό, τη μαμά τον μπαμπά ή ακόμη και με τη γιαγιά ή τον παππού.
Κάθε μάθημα έχει ένα μουσικό στόχο, όπως για παράδειγμα γνωριμία με τη μουσική έννοια της ταχύτητας, της έντασης, του ύψους κ. α.
Αλλά βέβαια ο κύριος στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε μουσικά τα παιδιά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να περάσουν όμορφα και χαρούμενα. Και πιστέψτε μας, είμαστε σίγουρες πως θα τον πετύχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου