Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Χαρά και Μουσική: Φωτογραφίες από την εκδήλωση της 29ης Απριλίου

με περηφάνια σας παρουσιάζουμε τον Έλμερ!!

Το Σάββατο 29 Απριλίου με μια πολύ όμορφη λιακάδα μαζευτήκαμε στο εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης Χαρά και Μουσική στην Άνω Περαία μια πολύ καλή παρέα από παιδιά  και μεγάλους για να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά παίζοντας παιχνίδια με αφορμή το παραμύθι: Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας. Ένα παραμύθι πολύ αγαπημένο  που μιλά  για το πως αισθάνεται κάποιος που διαφέρει, που είναι κάπως αλλιώτικος από τους άλλους.
Ο Έλμερ είναι ένας παρδαλός χαρούμενος ελέφαντας. Όλοι τον αγαπούν για αυτό που είναι. Όμως ο ίδιος αισθάνεται άσχημα για το ότι διαφέρει από τους άλλους ελέφαντες και για αυτό πηγαίνει στο δάσος και κυλιέται στα βατόμουρα για να γίνει γκρι μωβ και αυτός. Γυρνώντας στο κοπάδι δεν τον αναγνώρισε κανείς. Ο Έλμερ όμως δεν μπορεί να αντέξει την τόση ησυχία χωρίς γέλια και χωρίς αστεία και ξαφνικά φωνάζει ένα ΜΠΟΥΥΥΥ! και όλοι οι ελέφαντες πέφτουν κάτω από τα γέλια χαρούμενοι που αναγνώρισαν τον Έλμερ.Μια βροχή δυνατή αποκαλύπτει και πάλι τον παρδαλό ελέφαντα.  Από τότε καθιερώθηκε η ημέρα του Έλμερ όπου όλοι οι ελέφαντες γίνονται παρδαλοί και ο Έλμερ γκρι.
Τα παιδιά εξέφρασαν τις σκέψεις τους  και με αφορμή ένα φανταστικό γράμμα που έγραψε ο Έλμερ στους ελέφαντες καθώς έφευγε και τις απαντήσεις των φίλων του σε αυτό το γράμμα. Όλοι μικροί και μεγάλοι διαβεβαίωσαν τον Έλμερ πως τον αγαπούν  για τη ζωντάνια του και την χαρούμενη διάθεσή του και βέβαια πως δεν τους πειράζει καθόλου που είναι παρδαλός.
Στο τέλος ζωγράφισαν τον δικό τους Έλμερ.

χορέψαμε όπως χόρευαν οι ελέφαντες όταν γιόρταζαν την ημέρα του Έλμερ
παρδαλοί Έλμερ


η Κατερίνα με μια παρέα παιδιών
η Μαρία με μια άλλη παρέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου