Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Μερικές σκέψεις


Όταν σχεδιάζαμε  τις  Σαββατιάτικες  συναντήσεις  με τα παιδιά στον χώρο  της Χαράς και Μουσικής ελπίζαμε και ευχόμασταν να έχουμε συμμετοχές. Όμως από την πρώτη ανακοίνωση ήδη η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλη. Η χαρά μας φυσικά και αυτή ήταν μεγάλη.
Η ενασχόλησή μας με  τα εβδομαδιαία μαθήματα μουσικής αγωγής και η συναναστροφή μας με πολλά παιδιά και γονείς  μας οδήγησε στην απόφαση να  προσφέρουμε και κάτι παραπάνω από τα  μαθήματα  μουσικής στα παιδιά μαθητές του εργαστηρίου μας αλλά και σε παιδιά που θα ήθελαν να συμμετάσχουν απλά στις δράσεις αυτές.
Και βέβαια  μπορείτε να φανταστείτε τον ενθουσιασμό μας όταν επιβεβαιωθήκαμε  για το ότι υπάρχουν πολλοί παιδαγωγοί, εμψυχωτές, άνθρωποι της τέχνης και της εκπαίδευσης που χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκαν  την πρότασή μας για εθελοντικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους Τόσοι που πραγματικά θα μπορούσαμε κάθε Σάββατο να έχουμε  εκδήλωση. Παρόλα αυτά κάναμε μια επιλογή δύσκολη και ξεκινήσαμε  με την Εύα Ιεροπούλου και τη Νίκη Μπραβάκη και απολαύσαμε  το μουσικό παραμύθι  το μικρό σπίτι της Νίνας.
Συνεχίσαμε  το Σάββατο που μας πέρασε  στις 12 Μαρτίου με το μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ  ο Πέτρος και ο Λύκος με συμμετοχή παιδιών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Με πολύ ταλέντο ζωγράφισαν τα παιδιά  τα μουσικά όργανα, κατασκεύασαν μάσκες των ηρώων του παραμυθιού και έφυγαν χαμογελαστά!
Εντέλει  φαίνεται να είναι εύκολο να δίνεις χαρά και ερεθίσματα δημιουργικής μάθησης στα παιδιά, αλλά αυτό που κρύβεται από πίσω είναι μια προετοιμασία  που θα πρέπει να  γίνεται πάντα με γνώση, με υπευθυνότητα  και με σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο.
Οι μουσικοπαιδαγωγοί του εργαστηρίου δημιουργικής απασχόλησης Μαρία Κουρκουρίκα και Κατερίνα Κουθούρη, αλλά και οι συνεργάτες  που διέθεσαν  χρόνο και προσέφεραν τις γνώσεις σε αυτές τις συναντήσεις για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους  θεωρούν πως  το να προσφέρεις  δίνει χαρά και δημιουργεί υγιείς σχέσεις αν είναι γνήσια προσφορά και αποτελεί  τρόπο και στάση ζωής.
Και με αυτό το θετικό μέχρι τώρα  απολογισμό συνεχίζουμε με  τον κύκλο  2 συναντήσεων στις 19 Μαρτίου και 2 Απριλίου για κατασκευή κούκλας και παρουσίαση παραμυθιού με κουκλοθέατρο  από τα παιδιά,  για το οποίο έχει  ήδη συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να πάρουν μέρος.

Επόμενη συνάντηση,  που θα είναι μόνο για τους γονείς,  με την ψυχολόγο Μαρία Κυριακίδου στις 30 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη  στις 8 το βράδυ, με θέμα:
Επικοινωνία με το παραμύθι. Η λειτουργία , η χρησιμότητα και οι δυνατότητες του παραμυθιού στις σχέσεις γονιών παιδιών
Μετά το Πάσχα  θα πραγματοποιηθεί  ένα  εργαστήρι  βιβλιοδεσίας  και θα αφορά  παιδιά 9-12 χρονών.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους  εσάς που συμμετείχατε μέχρι σήμερα.  Αυτή η συμμετοχή μας δίνει χαρά αλλά και κουράγιο για συνέχιση αυτών των δράσεων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου